Komplet vogntog til Ewers

​Skelhøje Vognfabrik A/S har for kort tid siden leveret en komplet opbygning og tilhørende kærre til foderstoftransporter til Brødr. Ewers A/S.

Skelhøje Vognfabrik A/S har forestået hele opbygningen og Albjerg’s Maskintec v/Peder Albjerg i Stenstrup har leveret suge-blæse anlægget, der alt sammen er bygget op på en Scania G440 8x2.


Opbygningen omfatter et SVF opbygget tippelad med 5 skillerum, hvor sidehøjden er på 1.700 mm og ladlængden er på 7.000 mm mens ladets rumfang er 29,75 m3.


Der er manuelt betjente skillerum, som betjenes særskilt udefra under ladbunden, og der er indbygget opbevaringsrør i hele ladlængden med plads til 6 sugeslanger.


For at sikre en effektiv tømning af ladet, er ladet bygget med skrå kanter indvendig.
Udstyret omfatter også letvægts værktøjskasser, til opbevaring af materiel.
Tilkoblingen af kærren klares med et luftbetjent 57 mm. VBG kærretræk.


Under bagenden er der monteret en hydraulisk forskydelig underkøringskofanger, som automatisk kører ind når ladet tippes op.


Påhængsvognen er en to-akslet 18 ton SVF-kærre, med BPW aksler med tromlebremser og bl.a. Wabco EBS-bremseanlæg med bl.a. faciliteten RSS, der modvirker vælteulykker.

Kærren er bygget op med bagtip, der har sider på 1.900 mm i højden og en ladlængde på 4.000 mm. Kærrens rumfang er på 19 m3.


Ladet på kærren er også bygget op med skrå kanter for at sikre optimal aflæsning og der er også indbygget opbevaringsrør i fuld længde til sugeslanger.
I bagenden af kærren er der også påbygget underkøringskofanger, som automatisk kører ind ved tipning.


Forvognen er udstyret med et 5” Suge-blæse fra Albjerg’s Maskintec, og 5” indlæsserør med fordeler ventiler. Tilsvarende er kærren udstyret med en 4 Tommer sluse fra Albjerg’s Maskintec, og indblæsningsrør med fordeler ventil.


Hele vogntoget er lakeret hos Silkeborg Autolak og det nye Scania chassis er solgt og leveret af salgschef Lars Klogborg, Scania Biler A/S, Hammelev.

NB. På billede ses fra højre, Kørselschef Lorens Schmidt, chauffør Brian fra Brødr. Ewers, fabrikant Leif Jørgensen fra Skelhøje Vognfabrik A/S og fabrikant Peter Albjerg fra Albjerg’s Maskintec​

​Skjern Bremser A/S

Tlf.: 97 35 03 44

Industrivej 2

6900 Skjern

Klik for rutevejledning

CVR: 10821002

Skelhøje Vognfabrik A/S​

Tlf.: 86 66 15 31

Dollerupvej 15

7470 Viborg

Klik for rutevejledning

Skjern Bremser i Christiansfeld

Tlf.: 74 56 23 83

Industrivej 10

6070 Christiansfeld

Klik for rutevejledning

Vurderet 5/5 stjerner på baggrund af 27 anmeldelser på Facebook